Michał Kołodziej

Michał jest dzieckiem niepełnosprawnym po tym jak przyszedł na świat został zarażony bakterią gronkowca który uszkodził mózg. Uszkodzenie było tak poważne, że kilka dób po porodzie zatrzymała się akcja serca, lekarze walczyli aby przywrócić mu prawidłowy rytm co na szczęście się udało.

Powikłania po porażeniu są ogromne, Michał sam nie zje obiadu, napije się jedynie z kubka tzw. niekapka. Po upośledzeniu układu ruchu doszło również do uszkodzenia nerwów bólowych i wzrokowych. przez co denerwując się lub próbując coś przekazać zdarzało się, że tak mocno gryzł dłoń uszkadzając skórę i mięśnie dłoni docierając do kości.

Kontakty ze światem i osobami z rodziny nawiązuje jedynie wydając pojedyncze dźwięki. A jego jedyną rozrywką są zabawki głośno grające oraz migające kolorowymi jasnymi światełkami.

Dziękujemy za każde wsparcie!

Cel szczegółowy: Michał Kołodziej

w tytule wpisując: Michał Kołodziej