Halina Złotowicz

Nazywam się Halina Złotowicz, mieszkam w Jastrzębiu-Zdroju. Jestem po amputacji obu kończyn powyżej kolan i zawale mózgu, przez co mam mocno ograniczone ruchy. Mieszka ze mną mama w wieku 89 lat, która jest dowożona trzy razy w tygodniu na dializy i też ma problem z samodzielnym poruszaniem się.

Zbiórkę pieniędzy postanowiłam założyć w celu zgromadzenia środków potrzebnych na zakup windy zjazdowej z balkonu, która ułatwiłaby nam wyjście z mieszkania. Opieka Społeczna przeznaczyła na ten cel 15.000 zł, ale to pokrywa tylko część kosztów. Ja mając małą emeryturę nie jestem w stanie udźwignąć reszty kosztów, gdyż większość emerytury pochłaniają  koszty zakupu lekarstw.

Koszt remontu i zabudowy windy to ok. 35.000 zł.

Takie przedsięwzięcie jest finansowo dla mnie zbyt kosztowne, dlatego postanowiłam prosić Państwa o pomoc. Będę ogromnie wdzięczna za każdą nawet najmniejszą kwotę wsparcia.

Serdecznie dziękuję wszystkim, którzy mnie wesprą.

Pozdrawiam.

Cel szczegółowy: Halina Złotowicz