Magdalena Kłosek

Magda urodziła się 24.04.2001, choruje na autyzm atypowy, upośledzenie umysłowe w stopniu umiarkowanym – chorobie  tej towarzyszy lęk społeczny, lęk separacyjny, fobia z natręctwami oraz tiki nerwowe i bóle głowy  spowodowane gruczolakiem  w przysadce mózgowej. Zdiagnozowano u niej torbiel  szyszynki. Od urodzenia ma wadę  wzroku – zez przemienny, niedowidzenie, astygmatyzm i nadwzroczność.  Jakby tego było jeszcze za mało boryka się z problemami nefrologicznymi i endokrynologicznymi.

Magda ma duże problemy z koncentracją i pamięcią. Obarczona jest wadą wymowy, choruje na astmę oskrzelową, jak również boryka się z otyłością, wątrobą, ma problemy z motoryką jelit . Choroby te powodują, że nie jest zaradna życiowo, żyje w swoim świecie i trzeba jej bardzo dużo pomagać, jest na rencie socjalnej i zasiłku pielęgnacyjnym.

We wszystkich czynnościach pomaga jej mama, która oprócz Magdy zajmuje się niepełnosprawnym pełnoletnim synem. Magdalena ma wiele marzeń, marzy o nowym z pełnym wyposażeniem komputerze – uwielbia oglądać różne filmy przyrodnicze, seriale, byłby on również pomocny do ćwiczeń eurologopedycznych, pamięci, koncentracji i poprawy wady wymowy. Marzy o smartfonie lub tablecie.

Potrzebuje środków finansowych na leczenie i życie, gdyż nie pracująca samotna matka nie jest w stanie jej wszystkiego zapewnić.

Cel szczegółowy: Magdalena Kłosek

w tytule wpisując: Magdalena Kłosek