Sebastian Weisberg

Sebastianek urodził się w 33 tygodniu ciąży. dostał 7 pkt. w skali Apgar. Rehabilitowany od 3 miesiąca życia. W 11 miesiącu pierwsza diagnoza – mózgowe porażenie dziecięce, spastyka kończyn dolnych. Rokowania-niepewne.

Nasze serca pękły na milion kawałków. Wiedzieliśmy, że musimy się pozbierać i walczyć o naszego małego bohatera. Ogromna mobilizacja. Rehabilitacja pełną parą!

Dziś Sebastianek ma prawie 3 latka. Raczkuje, siada, pionizuje się, ale jeszcze nie chodzi samodzielnie. Zaczyna stawiać pierwsze kroczki przy meblach. I właśnie o to walczymy, żeby Sebastianek zaczął chodzić sam. O jego samodzielność. Jako rodzice wkładamy w to całe nasze serce każdego dnia!

Rehabilitacja odbywa się 5 razy w tygodniu, co 3 lub 4 miesiące zalecane są turnusy rehabilitacyjne. Sebastianek korzysta także z ortez na nóżki. To wszystko generuje bardzo wysokie koszty, czego niestety nie jesteśmy w stanie zapewnić sami… Dlatego bardzo prosimy o pomoc. Mimo, że udało się już nam tak wiele osiągnąć, to wciąż jeszcze bardzo dużo pracy przed nami.

Za każde wsparcie bardzo serdecznie dziękujemy.

Dziękuję i pozdrawiam, Justyna Dymel

Cel szczegółowy: Sebastian Weisberg